Всесвітній день Землі

2020-04-21

/Files/images/P00331-130855.jpg Маленькі читачі теж по-своєму замислюються над долею планети.

22 квітня відзначається міжнародною спільнотою як Всесвітній день Землі. В цей день в різних куточках світу проводять різноманітні акції, що покликані спонукати людей бути уважнішими до тендітного і вразливого навколишнього середовища на планеті Земля.

Історія цього свята розпочалася в Америці, де у 1971 році був започаткований щорічний тиждень Землі (третій тиждень квітня). Акція стала дуже популярною серед населення, а її засновник, сенатор Гейлорд Нельсон був удостоєний високої державної нагороди. У 1990 році День Землі став міжнародним святом, а 90-і роки було проголошено “Десятиліттям довкілля”. До акції долучилися понад 120 країн, а більш ніж 40 країн об’єднали зусилля для збереження біологічного різноманіття. У 2009 році Генеральна асамблея ООН проголосила Міжнародний день Матері-Землі, постановивши відзначати його 22 квітня. На данний час ця дата відзначаєтся у 193 країнах світу кожного року.

Символом дня є зелена грецька літера Θ (Тета) на білому фоні. Логотипом – зображення планети Землі (зараз використовуєтся фото, зроблене астронавтами з Аполлону-17 на півдорозі до місяця) на темно-синьому фоні.

/Files/images/земля.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 108